Ohjeet Elometsän käyttöön

Katso varausohjeet ”Varaa vuoro”-sivulta. Porttikoodi on varausvahvistuksessa, joka on tullut heti kun vuoro on varattu.

Terveys

Ethän tuo Elometsään koiraa, jolla on ripuli, kennelyskä tai muu tarttuva tauti. Koirat on oltava rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Alle rokotusikäisen pennun voi tuoda oman harkinnan mukaan. Juoksunarttujen tuomista ei suositella.

Parkkipaikka

Parkkipaikkoja on rajallisesti. Pysäköi autosi siististi tilaa säästäen.

Pysäköinnin sujuvuuden varmistamiseksi varauslomakkeessa kysytään arvioitu automäärä. Jos kaksi isoa ryhmää varaa peräkkäiset vuorot, vuorojen vaihtuessa voi tulla ruuhkaa. Jos parkkipaikalle ei mahdu, soita meille, tilaa löytyy lisää. Valtolantien varteen ei saa pysäköidä.

Elometsään tulo

Pidä koirasi joko autossa tai vie pois näköpiiristä tielle (poispäin Elometsästä, ei aidanvierustielle), kunnes edeltävän varaajan koirat ovat poistuneet ja saaneet koiransa autoon. Pidä koirasi hihnassa parkkipaikalla ja tiellä. Portissa on kääntökyltti, josta voi tarkistaa, onko edeltävä varaaja poistunut metsästä. Jos metsä on varmasti vapaa, sisään saa mennä aikaisintaan 10 min ennen oman vuoron alkua. Mentyäsi sisään käännä sisäpuolella kyltti oven eteen niin, että ”STOP”-puoli näkyy ulospäin. Portin voi myös laittaa sisäpuolelta säppiin. Ryhmille on vaihtoehtoinen oveen ripustettava kyltti, joka mahdollistaa oven avaamisen kyltti paikallaan. PORTISSA ON AINA OLTAVA STOP-KYLTTI JOS METSÄSSÄ ON JOKU! Tämä on tärkeää, koska koodi on yleinen vaihtuva koodi, ja seuraava pääsee sisään jos hän luulee metsän olevan vapaa.

Kakat ja roskat

Kerää koirasi kakat puisiin kakkakomposteihin joko kompostissa roikkuvalla kakkalapiolla tai talouspaperilla. EI MUOVIPUSSEJA KAKKAKOMPOSTIIN! Ei edes maatuvia pusseja!

Tavalliset roskikset löytyvät taukopaikalta ja parkkipaikalta. Niihin voi laittaa myös muovia, mutta suosittelemme koirankakoille komposteja, jotta vältyttäisiin turhalta muoviroskalta.

Turvallisuus

Muista, että koirasi on omalla vastuullasi Elometsässä ja sen parkkipaikalla. Vaikka vaaranpaikkoja pyritään vähentämään metsästä, siellä on epätasaisuuksia, koloja, keppejä, kiviä, juuria, liukkautta ja kaikkea, mitä metsissä normaalisti on. Metsässä juoksemisessa on aina vaaransa.

Kaivaminen ja aita

Elometsän aita tarkistetaan päivittäin, mutta aidan lähellä kannattaa olla tarkkana, koska jotain on voinut tapahtua viime tarkistuksen jälkeen. Elometsän maapohjaa ei saa kaivaa. Jos huomaat koirasi kaivaneen kuopan, täytä se heti. Varsinkin aidan vieressä on vahdittava tarkkaan, ettei koira kaiva. Jos koirallasi on tapana yrittää kaivautua aidan ali, emme suosittele Elometsää, sillä aita ei ulotu maan sisään, vaan koira voi päästä kaivautumaan aidan ali. 1,8 metriä korkea aita ei myöskään välttämättä pidättele suurta koiraa, joka pyrkii hyppäämään aidan yli. Harkitse siis, onko aita riittävä pidättelemään koiraasi.

Valaistus

Elometsän keskeiset alueet on valaistu, mutta pimeään aikaan kannattaa käyttää myös otsalamppua ja koiralla heijastinliiviä tms, koska valaistus ei kata koko aluetta.

Grillikotalaavu ja tulenteko

Kotalaavu on avoin tila, jossa saa vapaasti istuskella, mutta nuotiogrillin käytöstä on maksettava varauksen yhteydessä lisämaksu, joka sisältää polttopuut ja sytytystarvikkeet. Ilman maksua grilliä eikä mitään tulta ei saa sytyttää omillakaan polttopuilla. Grillin käyttö vaatii vähintään 1,5 tunnin varauksen. Polttopuukori haetaan vesipisteeltä, joka on kotalaavun lähistöllä, ja se palautetaan samaan paikkaan. Muista palauttaa myös tulitikut! Käytössä on grillausritilä ja makkaranpaistotikkuja. Jos tarvitset pannua, astioita tms, ne on tuotava itse. Jätä lähtiessäsi nuotio palamaan sellaisenaan, älä sammuta nuotiota vedellä! Elometsässä ei saa palovaaran takia sytyttää tulta muualla kuin grillissä. Tupakointi on kielletty. Parkkipaikalla saa tupakoida, heitä tumpit portin vieressä olevaan roskikseen!

Poistuminen

Poistu portista viimeistään 2 minuuttia ennen vuorosi päättymistä. Isojen ryhmien (väh. 10 autoa) on poistuttava 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Jos koirasi on vaikea kiinniotettava, varaa tarpeeksi aikaa sen kytkemiseen. Jos myöhästyt poistumisessa, voit joutua maksamaan korvauksen seuraavalle vaarajalle. Kun olet poistunut portista, vie koirasi pois näkyvistä joko autoon tai tielle mahdollisimman pian. Seuraavan varaajan vuoro alkaa heti tasalta/puolelta, ja silloin edeltävän koirat on oltava pois näkyvistä. Huomioi, että seuraavalla varaajalla voi olla häiriöherkkiä koiria.

Vesipisteet ja käymälä

Elometsän aidan sisäpuolella on vesikanisteri ja juomakuppi talonpuoleisen aidan keskipaikkeilla.

Parkkipaikan kulmassa on kompostikäymälä, ja sen vieressä vesipiste käsienpesua ja koiran juottamista varten sekä pyyhkeitä koiran pyyhkimiseen. Talvella pyyhelaatikko on käymälän sisällä.

Vesipisteet eivät ole käytössä pakkasella, joten ota talvella oma vesipullo ja kuppi mukaan!

Ongelmatilanteissa soita 0451490884/Hannele tai 0400622919/Harri. Olemme paikalla mahdollisuuksien mukaan, mutta koska Elometsä on aina auki, se toimii itsepalveluperiaatteella. Alueella on tallentava kameravalvonta.