Ohjeet Elometsän käyttöön

Katso varausohjeet ”Varaa vuoro”-sivulta. Porttikoodi lähetetään sähköpostiin noin vuorokausi ennen vuoroa. Lue aina koodikirje, sen alussa voi olla vuoroa koskevia erikoisohjeita, esim. pysäköintiohjeita tai kelivaroituksia, ym. Jos olet uusi varaaja, lue koko kirje huolellisesti.

Terveys

Ethän tuo Elometsään koiraa, jolla on ripuli, kennelyskä tai muu tarttuva tauti. Koirat on oltava rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Alle rokotusikäisen pennun voi tuoda oman harkinnan mukaan. Juoksunarttujen tuomista ei suositella.

Parkkipaikka

Parkkipaikkoja on rajallisesti. Pysäköi autosi siististi tilaa säästäen. Vaikka parkkipaikalla olisi runsaasti tilaa tullessasi, seuraavaan vuoroon saattaa tulla isompi ryhmä.

Pysäköinnin sujuvuuden varmistamiseksi varauslomakkeessa kysytään arvioitu automäärä. Jos kaksi isoa ryhmää varaa peräkkäiset vuorot, vuorojen vaihtuessa voi tulla ruuhkaa. Jos parkkipaikalle ei mahdu, soita meille, niin autamme. Valtolantien varteen ei saa pysäköidä.

Elometsään tulo

Pidä koirasi joko autossa tai vie pois näköpiiristä tielle, kunnes edeltävän varaajan koirat ovat poistuneet. Pidä koirasi hihnassa parkkipaikalla ja tiellä. Portissa on kääntökyltti, josta voi tarkistaa, onko edeltävä varaaja poistunut metsästä. Jos kyltti on ”stop”-asennossa, odota. Kun edeltävä on poistunut, kyltti on ”vapaa”-asennossa ja vuorosi alkaa, näppäile koodisi ja mene portista sisään. Käännä sisäpuolella kyltti oven eteen niin, että ”stop”-puoli näkyy ulospäin. Tämä on tärkeää oman ja koirasi turvallisuuden kannalta, sillä jos jostain syystä et ehdi vuorosi päätyttyä portille, seuraava tulija tietää, että metsässä on joku, eikä päästä koiraansa vapaaksi metsään. Koodit ovat henkilökohtaisia, ja vain vuoron varanneen koodi toimii vuoron aikana.

Kakat ja roskat

Kerää koirasi kakat puisiin kakkakomposteihin joko kompostissa roikkuvalla kakkalapiolla tai talouspaperilla. EI MUOVIPUSSEJA KAKKAKOMPOSTIIN! Ei edes maatuvia pusseja, sillä ne maatuvat hitaasti ja niitä on vaikea erottaa tavallisista muovipusseista. Lähes jokaisesta metsän kohdasta näkyy yksi kakkakomposti. 

Tavalliset roskikset löytyvät taukopaikalta ja parkkipaikalta. Niihin voi laittaa myös muovia, mutta suosittelemme koirankakoille komposteja, jotta vältyttäisiin turhalta muoviroskalta.

Turvallisuus

Muista, että koirasi on omalla vastuullasi Elometsässä ja sen parkkipaikalla. Vaikka vaaranpaikkoja pyritään vähentämään metsästä, siellä on epätasaisuuksia, koloja, keppejä, kiviä, juuria, liukkautta ja kaikkea, mitä metsissä normaalisti on. Etenkin metsässä juoksemiseen tottumaton koira ei välttämättä osaa hallita liikkeitään, ja metsässä juoksemisessa on aina vaaransa.

Kaivaminen ja aita

Elometsän aita tarkistetaan päivittäin, mutta käyttäjän vastuulla on tarkistaa, että aita on edelleen kunnossa. Elometsän maapohjaa ei saa kaivaa. Jos huomaat koirasi kaivaneen kuopan, täytä se heti. Varsinkin aidan vieressä on vahdittava tarkkaan, ettei koira kaiva. Jos koirallasi on tapana yrittää kaivautua aidan ali, emme suosittele Elometsää, sillä aita ei ulotu maan sisään, vaan koira voi päästä kaivautumaan aidan ali. 1,8 metriä korkea aita ei myöskään välttämättä pidättele suurta koiraa, joka pyrkii hyppäämään aidan yli. Harkitse siis, onko aita riittävä pidättelemään koiraasi.

Valaistus

Elometsän keskeiset alueet on valaistu, mutta pimeään aikaan kannattaa käyttää myös otsalamppua ja koiralla heijastinliiviä tms, koska valaistus ei kata koko aluetta.

Grillikotalaavu ja tulenteko

Kotalaavu on avoin tila, jossa saa vapaasti istuskella, mutta nuotiogrillin käytöstä on maksettava varauksen yhteydessä lisämaksu, joka sisältää polttopuut ja sytytystarvikkeet. Ilman maksua grilliä ei saa sytyttää omillakaan polttopuilla. Grillin käyttö vaatii vähintään 1,5 tunnin varauksen. Polttopuukori haetaan vesipisteeltä, joka on kotalaavun lähistöllä, ja se palautetaan samaan paikkaan. Muista palauttaa myös tulitikut! Käytössä on grillausritilä ja makkaranpaistotikkuja. Jos tarvitset pannua, astioita tms, ne on tuotava itse. Polttopuita on 1,5-2 tunnin nuotion verran niin, että jäljelle pitäisi jäädä vain hiillos. Joka tapauksessa jätä lähtiessäsi nuotio palamaan sellaisenaan, ÄLÄ SAMMUTA NUOTIOTA VEDELLÄ TAI LUMELLA, että seuraavakin käyttäjä saa nuotion syttymään! Elometsässä ei saa palovaaran takia sytyttää tulta muualla kuin grillissä. Tupakointi on kielletty.

Poistuminen

Poistu portista viimeistään 2 minuuttia ennen vuorosi päättymistä. Isojen ryhmien (väh. 10 autoa) on poistuttava 5 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Jos koirasi on vaikea kiinniotettava, varaa tarpeeksi aikaa sen kytkemiseen. Myöhästymisestä seuraa 40 euron sakko. Kun olet poistunut portista, vie koirasi pois näkyvistä joko autoon tai tielle mahdollisimman pian. Seuraavan varaajan vuoro alkaa heti tasalta/puolelta, ja silloin edeltävän koirat on oltava pois näkyvistä. Huomioi, että seuraavalla varaajalla voi olla häiriöherkkiä koiria.

Vesipisteet ja käymälä

Elometsän aidan sisäpuolella on vesikanisteri ja juomakuppi keskuspolun itäpuolisessa (pihanpuoleisessa) päässä aidan vieressä. Suosittelemme kuitenkin hygienian vuoksi omaa kuppia koiralle.

Parkkipaikan kulmassa on kompostikäymälä, ja sen vieressä vesipiste käsienpesua ja koiran juottamista varten sekä pyyhkeitä koiran pyyhkimiseen. Pöydän alla on löytötavaralaatikko. Talvella pyyhkeet ja löytötavarat ovat käymälän sisällä.

Vesipisteet eivät ole käytössä pakkasella.

Ongelmatilanteissa soita 0451490884/Hannele tai 0400622919/Harri. Olemme paikalla mahdollisuuksien mukaan, mutta koska Elometsä on aina auki, se toimii itsepalveluperiaatteella. Alueella on tallentava kameravalvonta.